Over mij

Ik ben Brigitte Pak, 54 jaar, en woon met mijn man, twee kinderen, hond en kat in Meteren, waar ik een praktijk voor leefstijlcoaching aan huis heb. Daarnaast werk ik als financieel adviseur. Gekke combinatie? Ach, dat valt best mee. In beide rollen begeleid ik mensen bij het waarmaken van hun dromen. Of het nu gaat om hun droom om een huis te kopen of om (financieel) prettig ouder te worden. En daar word ik zelf heel blij van. 


Terug naar hoe het was

Een aantal jaren geleden heb ik zelf mogen ervaren hoe waardevol het is om stap voor stap te werken aan een betere gezondheid. Na een periode van ziekte, was mijn conditie nihil. Ik was oververmoeid, mijn huid was een drama, mijn darmen werkten niet naar behoren en mijn hersenen leken wel wattenbollen. Ik wilde mijn oude leven terug! Ik wilde sporten, wandelen, werken, leuke dingen doen met mijn gezin, vrienden en familie. Allemaal dingen die altijd zo vanzelfsprekend waren. Nu lukte niets meer vanzelf.

 

Een nieuwe stap als leefstijlcoach

Met steun van veel lieve mensen volgde ik toen de opleiding tot leefstijlcoach. Ik wilde vooral leren hoe ik goed voor mijn lichaam kon zorgen, zodat ik me weer gezond kon voelen. Ik wilde weten wat ik moest doen om weer mijn oude zelf te zijn.

Ik ging aan de slag met vragen over positieve gezondheid, zoals:

  • Positieve gezondheid: wat maakt mijn leven betekenisvol?
  • Hoe draag ik actief bij aan wat mij blij en gelukkig maakt? Wat kan ik wél? 
  • Hoe help ik mijn lichaam om optimaal te functioneren?
  • Hoe verander ik mijn voedingspatroon?
  • Hoe werk ik aan mijn conditie, terwijl ik het gevoel heb niets te kunnen?
  • Hoe zorg ik voor een balans tussen inspanning en ontspanning?
  • Hoe ga ik om met stress? 

Samen bouwen

Langzaam merkte ik dat ik vooruitgang boekte. Ik kon tijd in mijn studie stoppen en ook nog een rondje wandelen. Ik nam een pup (een lang gekoesterde wens) en samen bouwden we onze conditie op. Hij mocht maar 10 minuten per keer lopen en dat kwam goed uit. Ik kon toch niet meer dan dat. Maar samen kwamen we er wel! Hij bracht me ook zoveel plezier en ontspanning, dat ik er energie van kreeg. 

 

Een betere versie van jezelf koesteren

En weet je wat gek is… tijdens de periode van ziek zijn en herstel kwam ik erachter dat ik niet mijn oude zelf wilde zijn, maar een nieuwe versie van mezelf. De Brigitte die altijd maar door bleef rennen, druk met van alles, leerde tijd te nemen voor rust en ontspanning, en dankbaar te zijn voor kleine en grote dingen in het leven. 

Deze bijzondere ervaring wil ik graag doorgeven. Inmiddels heb ik al veel mensen geholpen met hun eigen wensen en mogelijkheden. Op weg naar een gezonder, fijner, rookvrij en fitter leven! 

 

Mag ik jou ook helpen met een fijner leven?