Stoppen met roken programma van Rookvrij en Fitter

Zoek je een manier om te stoppen met roken? Ik werk met het Rookvrij en Fitter programma, dat is ontwikkeld met het CWZ Ziekenhuis. Dit programma richt zich voornamelijk op stoppen met roken, maar er is ook veel aandacht voor bewegen, voeding en ontspanning. Allemaal dingen die helpen bij het stoppen met roken en je gezonder en fitter voelen. 

 

Dit programma wordt volledig vergoed door de meeste zorgverzekeraars, zonder dat je eigen risico wordt aangesproken. Je kunt deze vergoeding één keer per kalenderjaar gebruiken. Voor jou is het volgen van dit programma dus gratis!

 

Wat kun je verwachten?

1. Intakegesprek

We beginnen met een uitgebreide intake waarin we zoeken naar waarom je rookt en waarom je nu wilt stoppen. Hoe gingen eventuele eerdere stoppogingen? Hoe kwam het dat je toen weer bent gaan roken? We kijken of je nicotine vervangende middelen nodig hebt en we bespreken hoe je het stoppen kunt voorbereiden. Zo zorgen we samen voor een goede start!

2. Intensieve periode

Vanaf de dag dat je gestopt bent, begint de intensieve begeleiding van drie weken. Kies je voor individuele begeleiding, dan hebben we elke week een afspraak in mijn praktijk of online. Kies je voor het groepstraject, dan zien we elkaar twee keer per week op de groepslocatie. 

Tijdens de sessies staan we stil bij moeilijke momenten waar je ondersteuning bij nodig hebt. We behandelen ook vaste onderwerpen die je helpen stoppen met roken, zoals motivatie, impulsbeheersing, stress, emoties, voeding, lichaamsbeweging en ontspanning.

 

3. Nazorg

Na de intensieve periode ga je het geleerde in praktijk brengen. Na een paar weken hebben we telefonisch contact om te horen hoe het gaat en of ik je nog ergens bij kan helpen. Heb je het daarna nog even moeilijk, of heb je vragen, dan sta ik voor je klaar.

Extra’s

Je kunt ook gratis gebruik maken van de extra’s die het programma je biedt:

  • Fresh Air Walks. Ik organiseer regelmatig wandelingen. Lekker samen naar buiten, bewegen en bijkletsen met andere mensen die net als jij gekozen hebben voor een Rookvrij en Fitter leven. Zij weten als geen ander wat jij meemaakt. 
  • Fitchannel. De eerste maanden van je nieuwe rookvrije leven kun je gratis gebruik maken van de app Fitchannel. Hierin vindt je video’s met inspiratie om meer te bewegen. Zo maak je een gezondere leefstijl eigen. 
  • De Rookvrij en Fitter community. Een besloten omgeving waar je met andere (ex-)deelnemers van het programma kunt chatte. Zo steun je elkaar in het stopproces.

Denk je dat dit traject bij jou past? Laten we samen kijken naar de mogelijkheden.

Neem contact met me op via onderstaand formulier, of bel naar 06 10 45 32 47